WATER PROOFER

 

 

WATER PROOFER

ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟ ΚΟΝΙΑΜΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ EN 1504 - 2

 

Περιγραφή 

Ειδικό  τσιμεντοειδές στεγανωτικό  κονίαμα ενός συστατικού, παράγεται σε σύγχρονες πιστοποιημένες εργοστασιακές συνθήκες με χαλαζιακά αδρανή υψηλής καθαρότητας και ειδικής κοκκομετρίας. Με ειδικά πολυμερή ρητινικά πρόσμικτα άριστης ποιότητας τελευταίας τεχνολογίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οίκων που του προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα όπως : εξαιρετική εργασιμότητα, ισχυρή πρόσφυση στο υπόστρωμα, αντοχή στις παραμορφώσεις και στους κραδασμούς, ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών, (FLEX δυο συστατικών) πλήρη στεγανότητα και διαπνοή. Κατατάσσεται με βάση το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 1504- 2 ως προϊόν προστασίας επιφανειών.

 

Χρήση

Χρησιμοποιείται για την στεγάνωση επιφανειών παλαιών και νέων σε δάπεδα και τοίχους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε διάφορα υποστρώματα με θετικές και αρνητικές πιέσεις, όπως μπετόν, τούβλα, τσιμεντόλιθους, σοβάδες, τσιμεντοκονίες, πορομπετόν, τσιμεντοσανίδες, πέτρα κτλ. Σε υπόγεια, δεξαμενές, τούνελ, βιολογικούς καθαρισμούς, κανάλια, φρεάτια, πισίνες, ταράτσες, βεράντες, μπάνια ως προληπτική στεγάνωση κάτω από την επένδυση των πλακιδίων, ή άλλων τελικών επιστρώσεων. Κατάλληλο για χρήση σε επιφάνειες που έχουν επαφή με τρόφιμα και πόσιμο νερό.

 

Εφαρμογή  (Υπόβαθρο)

Το υπόβαθρο θα πρέπει να είναι καθαρό χωρίς σκόνες, λάδια, μούχλα, σαθρά υλικά, και ικανό να φέρει φορτίο. Ειδικότερα επιφάνειες από ξυλότυπους επιπεδώνονται επιμελώς χωρίς αμυχές ή έντονες προεξοχές, τυχόν σίδερα που εξέχουν από την κατασκευή κόβονται σε βάθος 2cm και οι οπές επισκευάζονται με ανάλογο κονίαμα.

 

Εφαρμογή  (Υλικό)

Αναμιγνύουμε το WATER PROOFER με καθαρό νερό (7,5- 8 lit ανά 25Kg) σε δοχείο με δράπανο σε χαμηλές στροφές για δυο λεπτά τουλάχιστον ωσότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές πυκνόρευστο  μίγμα. Το μίγμα αφήνετε σε ακινησία μερικά λεπτά να ωριμάσει και αναδεύεται για λίγο ξανα οπότε είναι έτοιμο για χρήση. Απορροφητικά υποστρώματα πρέπει να διαβρέχονται χωρίς να λιμνάζουν νερά ή αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες να ασταρώνονται με το ακρυλικό αστάρι Τechnolex ώστε να ελαττωθεί στο ελάχιστο η απορροφητικότητα τους για την αποφυγή πρόωρης αφυδάτωσης του υλικού. Το υλικό εφαρμόζεται με βούρτσα ασταρώματος ή ρολό ή σπάτουλα ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της επιφάνειας σε τουλάχιστον δύο στρώσεις σταυρωτά και αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση. Αν το απαιτεί η εφαρμογή μπορεί να περαστεί σε τρείς στρώσεις ( π.χ νερό υπό πίεση) με εγκιβωτισμό υαλοπλέγματος ενίσχυσης στην πρώτη στρώση. Το μίγμα παραμένει εργάσιμο στο δοχείο για μία ώρα περίπου σε θερμοκρασία 20°C, στο διάστημα αυτό το υλικό αναδεύεται αν χρειαστεί περιοδικά χωρίς προσθήκη νερού. Η εφαρμογή να γίνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και υποστρώματος από +5°C εώς και +35°C. Μετά το τέλος της εφαρμογής το υλικό να προστατεύεται για τουλάχιστον 24 ώρες από πιθανή βροχή, παγετό ή έντονη άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας.

 

Κατανάλωση

Από  2.0 - 3.5 Kg/m² ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής ( δύο ή τρείς στρώσεις ).

 

Αποθήκευση 

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής. 

 

Συσκευασία 

Διατίθεται σε σάκους των 25kg.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ_ΦΥΛΛΑΔΙΟ_WATERPROOFER.pdf

 

ΔΗΛΩΣΗ_ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ_WATER_PROOFER.pdf