PICTURE SMART ST 100

 

SΤ-100  SMART (ACTIVE BIO FOAM TECHNOLOGY)

ΙΝΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΗΣ ΚΟΛΛΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ

& ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΜΕ ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΕΝΕΡΓΟΥ ΒΙΟ - ΑΦΡΟΥ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: C2TE – GP:CSIV/W2

Πρότυπο EN 12004, EN 998-1

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τσιμεντοειδής ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα μονωτικών πλακών και βασικό επίχρισμα υψηλών επιδόσεων. Με νέα εξελιγμένη σύνθεση χάρη στη καινοτόμα τεχνολογία ενεργού βιο-αφρού (ACTIVE BIO FOAM TECHNOLOGY) που αναπτύχθηκε στα εργαστηριά μας και εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην βραβευμένη από τα BUILDING MATERIALS AWARD 2020  κόλλα πλακιδίων HYBRID POWER FLEX.

Παράγεται σε σταθερές σύγχρονες πιστοποιημένες βιομηχανικές συνθήκες με λατομικά αδρανή υψηλής καθαρότητας και ειδικής κοκκομετρίας. Με ειδικά βελτιωτικά πολυμερή ριτινικά πρόσμικτα αρίστης ποιότητας, τελευταίας τεχνολογίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οίκων, που της προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα: όπως ισχυρή αρχική και τελική συγκόλληση, αντοχή στις παραμορφώσεις και στους κραδασμούς, ιδιαίτερη αντοχή στην υγρασία και στις θερμοκρασιακές μεταβολές (καύσωνας-παγετός). Εξαιρετική εργασιμότητα και ευκολία εφαρμογής.

Κατατάσσεται στην κατηγορία C2 TE τσιμεντοειδής κόλλα με ενισχυμένα χαραστηριστικά, μηδενική ολίσθηση, (Τ) και διευρυμένο ανοιχτό χρόνο εφαρμογής (Ε). Σαν επίχρισμα στην κατηγορία GP:CSIV/W2 βάση των ευρωπαικών προτύπων EN 12004, EN 998-1.

  ΧΡΗΣΗ

Εξαιρετική ευκολία χρήσης σε όλες τις συνθήκες εφαρμογών, λόγω της ειδικής πρωτοποριακής σύνθεσης με ενεργο βιοαφρό, που προσφέρει απαλή, κρεμώδη και αφράτη υφή στο μίγμα.

Χρησιμοποείται για την συγκόλληση θερμομονωτικών πλακών, διογκωμένης ή εξηλασμένης πολυστερίνης και πετροβάμβακα στις εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων, σε διάφορα υποστρώματα, όπως μπετόν, τούβλο, σοβάς, τσιμεντοσανίδα, πορομπετόν κτλ σε πάχος εφαρμογής εως και 20mm.

Κατόπιν εφαρμόζεται ως βασικό επίχρισμα με ενίσχυση αντιρηγματικού υαλοπλεγματος στην εξωτερική πλευρά των θερμομονωτικών πλακών αποτελώντας ιδανικό υπόστρωμα για το τελικό επίχρισμα που θα ακολουθήσει, σε μορφή πάστας ή ξηρού κονιάματος.

ΑΠΟΔΟΣΗ

Λόγω της ειδικής πρωτοποριακής σύνθεσης  ACTIVE BIO FOAM που προσφέρει απαλή κρεμώδη και αφράτη υφή στο μίγμα , αυξάνει σημαντικά την απόδοση και την ποιότητα κατά την εφαρμογή σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά. Ο τεχνίτης εργάζεται με ιδιαίτερη ευκολία και στις δύο φάσεις, συγκόλληση μονωτικού και βασικού επιχρίσματος, πετυχαίνοντας καλύτερη συγκόλληση αφού το μίγμα απλώνει με ιδιαίτερη ευκολία στο πίσω μέρος του μονωτικού κατά την εφαρμογή, δίνοντας σίγουρο αποτέλεσμα.

Επίσης κατά την εφαρμογή του ως βασικό επίχρισμα, λόγω της απαλής και αφρώδης υφής του, ο τεχνίτης εγκιβωτίζει με ιδιαίτερη ευκολία το αντιριγματικό υαλόπλαγμα στο νωπό μίγμα, χωρίς κενά, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο και ισχυρό υπόβαθρο για το τελικό επίχρισμα που θα ακολουθήσει.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

*Ως κόλλα θερμομονωτικών πλακών Το υπόστρωμα εφαρμογής πρέπει να προετοιμαστεί σχολαστικά ώστε να είναι καθαρό, χωρίς σκόνες, λάδια, μούχλα, σαθρά υλικά και ικανό να φέρει φορτίο. Το περιεχόμενο του σάκου χρησιμοποιώντας κατάλληλο αναμικτήρα, ανακατεύεται με 7,0 - 7,5 λίτρα καθαρό νερό σε χαμηλές στροφές έτσι ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα το οποίο και αφήνουμε να ωριμάσει 5-7 λεπτά. Μετά ανακατεύουμε ξανά χωρίς όμως την προσθήκη νερού, οπότε είναι έτοιμο προς χρήση είτε με το χέρι είτε με μηχανή εκτόξευσης. Σε επίπεδα υποστρώματα η κόλλα απλώνεται ομοιόμορφα με οδοντωτή σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια εφαρμογής, ενώ  σε ανώμαλα υποστρώματα η κόλλα εφαρμόζεται στο μονωτικό φύλο, περιμετρικά και σημειακά στο κέντρο ώστε μετά την επικόλληση να έχει καλύψει το 40% της επιφάνειας του φύλου. Προσοχή η χρήση να γίνεται μεταξύ +5º έως +35ºC. Ο χρόνος χρήσης του υλικού ποικίλει ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες  από 1 έως 3 ώρες

*Ως βασικό οπλισμένο επίχρισμα Εφαρμόζεται στην εξωτερική επιφάνεια των θερμομονωτικών πλακών είτε με το χέρι είτε με μηχανή εκτόξευσης και διαστρώνεται ομοιόμορφα με οδοντωτή σπάτουλα. Κατόπιν στο νωπό υπόστρωμα εγκιβωτίζεται το υαλόπλεγμα ενίσχυσης και η επιφάνεια επιπεδώνεται με ίσια σπάτουλα έτσι ώστε το υαλόπλεγμα να είναι πλήρως καλυμμένο. Η τελική επιφάνεια συνίσταται να έχει πάχος 3-4 mm.

Κατανάλωση

Ως κόλλα 3-4Kg /m² ανάλογα με την επιφάνεια εφαρμογής.

Ως βασικό οπλισμένο επίχρισμα 1,3Kg περίπου /m²/ mm πάχους.

Συσκευασια

Παράγεται σε σάκους των 25 Κg.

Αποθήκευση

Το προϊόν διατηρείται πάνω σε παλέτα σε χώρο χωρίς υγρασία τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής σε σφραγισμένη συσκευασία.

 TEXNIKO_ΦΥΛΛΑΔΙΟ_ST_100_SMART_BIO_ACTIVE_FOAM_TECHNOLOGY_ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.pdf

ΔΗΛΩΣΗ_ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ_ST-100__SMART.pdf