FLEXIBLE

 FLEXIBLE

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΡΗΤΙΝΟΥΧΑ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΛΕΥΚΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2 TE S2  σύμφωνα με το πρότυπο EN 12004, EN 12002

Περιγραφή

Ελαστική ρητινούχα κόλλα υψηλών προδιαγραφών τσιμεντοειδούς βάσης, με τέλεια ικανότητα πρόσφυσης. Παράγεται σε σταθερές σύγχρονες βιομηχανικές συνθήκες, με λατομικά αδρανή, ειδικής κοκκομετρίας υψηλής καθαρότητας. Με ειδικά βελτιωτικά πολυμερή ρητινικά πρόσμικτα άριστης ποιότητας τελευταίας τεχνολογίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οίκων, που της προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα όπως ισχυρή αρχική και τελική συγκόλληση, και ανθεκτικότητα σε ακραίες θερμοκρασιακές αυξομειώσεις και καταπονήσεις. Έχει μηδενική ολίσθηση (Τ),  μεγάλο ανοιχτό χρόνο εφαρμογής (Ε), μεγάλη ελαστικότητα(S 2) και αντοχή στις παραμορφώσεις και στους κραδασμούς. Κατατάσσεται ως τύπος κόλλας στην κατηγορία C2 TE S2 βάση των ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ 12004 και ΕΝ 12002.

Χρήση

Χρησιμοποιείται για την συγκόλληση παντός τύπου πλακιδίων, μαρμάρων, φυσικών γρανιτών, διακοσμητικών πετρωμάτων, απορροφητικών και μη απορροφητικών, σε δάπεδα και τοίχους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε διάφορα υποστρώματα, με πάχος εφαρμογής έως και 15mm. Ιδανική για την συγκόλληση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων σε χώρους υψηλών απαιτήσεων, όπως δάπεδα με δονήσεις, δάπεδα με ενδοδαπέδια θέρμανση, γυψοσανίδες, πισίνες, ταράτσες, βιομηχανικούς χώρους υψηλών καταπονήσεων, πολυσύχναστους χώρους, πάρκιγκ κ.λ.π. Κατάλληλη για εξειδικευμένες εφαρμογές, σε λείες επιφάνειες, όπως τζάμι, μέταλλο, και υπό προϋποθέσεις ακόμη και σε ξύλινες επιφάνειες. Δίνοντας εξαιρετικά μακροχρόνια αποτελέσματα.

Εφαρμογή

Το υπόστρωμα εφαρμογής πρέπει να προετοιμαστεί σχολαστικά ώστε να είναι καθαρό, χωρίς σκόνες, λάδια, μούχλα, σαθρά υλικά και ικανό να φέρει φορτίο. Σε σαθρά υποστρώματα ή υποστρώματα με έντονη απορροφητικότητα (γυψοκονιάματα, πορομπετόν κτλ) προτείνεται επάλειψη με το προϊόν SYSTEM TECHNICA TECHNOFLEX,  1-2 ώρες πριν την εφαρμογή της κόλλας. Σε εξαιρετικά λείες μη απορροφητικές επιφάνειες προτείνεται η χρήση του SYSTEM TECHNICA SUPER CONTACT χαλαζιακό αστάρι. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν την τοποθέτηση σε συνήθη υποστρώματα, συνίσταται το βρέξιμο της επιφάνειας. Το περιεχόμενο του σάκου αναμιγνύεται σε αναλογία 25kg κόλλας με 7,75 λίτρα καθαρό νερό,(± 0,25 lit) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 3 έως 4 ώρες ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο μέσα σε 30 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Ιδιαίτερα για μη απορροφητικά πλακίδια μεγάλων διαστάσεων (60Χ60 και πάνω) συνιστάται η εφαρμογή της κόλλας πέρα από το υπόβαθρο με οδοντωτή σπάτουλα να γίνεται και στο πίσω μέρος του πλακιδίου (μπισκότο) πατητά με ίσια σπάτουλα σε πάχος 1mm. Με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα με την χρήση ειδικών αλφαδορυθμιστών πετυχαίνουμε ευκολία στην εφαρμογή και σίγουρη συγκόλληση μια για πάντα. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας, συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 C και 350 C.

Κατανάλωση

Από 2,5 - 6 Kg/m² ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων, τον τρόπο εφαρμογής π.χ. μεγάλα πλακίδια και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25kgr.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ_ΦΥΛΛΑΔΙΟ_CE_FLEXIBLE_ΚΟΛΛΑ.pdf

ΔΗΛΩΣΗ_ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ_FLEXIBLE_.pdf